MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU

Sevan SIVACIOĞLU

1976 yılında İstanbul’un Kurtuluş semtinde doğdu. Ailesi çok eskilere dayanan Malatya’ nın Arapgir ilçesindendir.  1993-1999 yılları arasında İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimi,  1999-2004 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı İhtisası yaptı.

2003 yılında Genç Milli Futbol Takımı doktorluğu, 2004’te Yeşilköy’deki İnternational Hospital’de, 2005’te Merzifon Askeri Hava Hastanesi’nde, 2005-2018 yılları arasında Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi’nde çalıştı. 2018 sonrası Maslak Acıbadem Hastanesinde ve  özel muayenehanesinde hizmet vermektedir. Ortopedik protez cerrahisi, robotik cerrahi, artroskopi, spor cerrahisi, travma ve omurga cerrahisi üzerinde uzmanlığı bulunmaktadır. Tıp alanında yayımlanmış çok sayıda makalesi ve yazılan kitap bölümleri vardır.

Mart 2021’de AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’na (MKYK) seçildi. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen genel seçim ile 28. dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi. Aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve TBMM Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu üyesidir. Ekim 2023 tarihinde yapılan 4. Olağanüstü Büyük Kongre seçimlerinde tekrar Merkez Karar Yönetim Kurulu’na (MKYK) seçilerek MKYK üyeliği görevine devam etmektedir.

İleri düzeyde İngilizce bilen Dr. Sevan Sıvacıoğlu, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.