MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU

Sevde Sena DAĞLI AKDEMİR

Yedek Üye

1996 yılında Antalya’da doğdu. 2018 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İzmir’de serbest avukatlık yapmaktadır. Üniversite yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak yer aldı.

Uluslararası Genç Hukukçular Derneği Başkanlığını yürüttü. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında ‘Yeni Anayasada Gençliğin Tanımlanması Projesi (Strasbourg)’ koordinatörlüğünü ve ‘Uluslararası Hukuk ve İslam Hukuku Alanında Seminer ve Yerinde İnceleme Projesi ( Lahey Uluslararası Adalet Divanı- Malezya İslam Üniversitesi )’ koordinatörlüğünü yürüttü. Ulusal Ajans Gençlik Projeleri Kapsamında ‘No Plastic Bags Yes Environment’ Projesinde ( İngiltere) yer aldı.

Siyasi hayatına 2018 yılında Sn. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilme yaşını 18’e indirmesi ile başladı. Üniversite son sınıfta iken 27. Dönem İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı oldu. AK Parti 6. ve 7. Olağan Büyük Kongrelerinde MKYK yedek üyeliğine seçildi. AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi ile tekrar MKYK Yedek üyeliğine seçildi. 2018 -2021 yılları arasında Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Evli ve bir çocuk annesidir.