MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU

Mehmet Ali OKUR

Yedek Üye

1973 tarihinde Tokat’ın Turhal ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Ali Okur; Turhal İmam Hatip Lisesi’nde başladığı lise eğitimini daha sonra Gebze ve Sakarya İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayarak Lisans eğitimini İktisadi ve İdari Bilimler- İşletme alanlarında gerçekleştirmiştir.

1995 yılında Kocaeli Gebze ilçesinde zemin kaplama ve otomotiv sanayi sektöründe faaliyete başlayan Okur, firmanın kurucu yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında bayilikleri ile ithalat ve ihracata yönelik yatırım faaliyetlerinde bulunan Okur, sektöründe yerli ve milli üretime yönelik çeşitli Ar-Ge ve proje çalışmaları yürütmüştür.

Yerli ve yabancı uluslararası birçok şirketin faaliyet sahası içerisindeki projelere koordinatörlük yapan okur, ileri teknolojili epoksi ve poliüretan esaslı kaplama malzemeleri ile su geçirmezlik, anti-statiklik ve anti-bakteriyel olma gibi alanlarda şirketinin faaliyet sahası içerisinde bulunan ve alanında ilk olan birçok Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına proje yöneticiliği yapmıştır.

Gebze Teknik Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyet Üyesidir.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Danışmanlığı,
Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Üyeliği,
Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanlığı,
Marmara Teknokent Genel Müdürlüğü,
Uluslararası Teknoloji Transfer Akademisi Kurucu Yöneticisi,
Ar-Ge, Sanayi, Akademi Buluşmaları Program Yöneticisi,
2001 yılında Ak Parti Gebze İlçe Yönetimi kurucu üyesi olarak aktif siyasete başlamıştır.

Sırasıyla;
2002 yılında Ak Parti Gebze İlçe Teşkilat Başkanlığı,
2003 yılında 1.Olağan Kongre ile Ak Parti Gebze İlçe Başkanı,
2006 yılında 2. Olağan Kongre ile tekrar Ak Parti Gebze İlçe Başkanı seçilerek 2008 yılı sonuna kadar ilçe başkanlığı görevini sürdürmüştür,
Ak Parti Kocaeli İl Disiplin Kurulu Üyesi olarak görev almıştır,
12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ak Parti’den 24. Dönem Kocaeli Milletvekili seçilerek TBMM’de görev yapmıştır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 4 yıl süre ile Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) komisyon üyeliği,
Türkiye- Avusturya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeliği,
Türkiye- Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeliği,
Türkiye – Belarus Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2011 yılından itibaren Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı bünyesinde sırasıyla Düzce, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Kırklareli, Tekirdağ, Kırşehir, Niğde, Aksaray, Yozgat ve Konya il koordinatörlüğü görevlerini gerçekleştirmiştir. Halen Sakarya ve Kırklareli il Koordinatörlüğüne devam etmektedir.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Okur, Evli ve 3 çocuk babasıdır.