MERKEZ YÜRÜTME KURULU

Leyla ŞAHİN USTA

TBMM Grup Başkan Vekili

İstanbul’da dünyaya gelen Dr. Leyla Şahin Usta; ilk, orta, lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. 1993 yılında girdiği Tıp Fakültesi’nden 1998 yılında uygulanan başörtüsü yasağı sebebi ile atılmış, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Viyana Üniversitesi’ne geçiş yaparak 2003 yılında mezun olmuştur.

2015 Şubat ayına kadar Tıp Doktoru olarak çeşitli kurumlarda mesleğini icra etmiştir.

25. 26. ve 27. Dönemde Konya Milletvekili, 28. Dönemde Ankara Milletvekili seçilmiştir. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Üyeliği, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Sözcülüğü, çeşitli Meclis Araştırması Komisyonları ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği yapmıştır.

2018 yılında gerçekleşen 6. Olağan Kongrede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/İnsan Hakları Başkanı olarak görevlendirilmiştir. 28. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekili seçilmiş ve görev yapmaktadır.

1998 senesinden itibaren aktif olarak STK’lar ile ilgilenmeye başlamıştır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin çalışmalarına öncülük etmiştir. Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın Kurucu Başkanlığını yapmaktadır. AK-DER (Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği) Kurucu Üyesi ve halen Yönetim Kurulu Üyesidir. Hekim Hakları Derneği Onur Üyesidir. UETD-Avusturya Kurucu Üyesidir.

İyi düzeyde Almanca ve orta düzeyde İngilizce bilen Usta, evli ve 2 çocuk annesidir.