Yükleniyor...

MARDİN

Nihat ERİ

1948 yılında Midyat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Midyat’ta, Liseyi, parasız yatılı olarak, sırasıyla Mardin Lisesi, Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi ve...

1948 yılında Midyat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Midyat’ta, Liseyi, parasız yatılı olarak, sırasıyla Mardin Lisesi, Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi ve İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde birer yıl okuyarak bitirdi.

Üniversiteye Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde başladı; burada iki yıl okuduktan sonra ayrılıp, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne geçti. 1974 yılında buradan eczacı olarak mezun oldu. Mardin Midyat İlçesinde serbest eczacılık yaptı.

 Refah ve Fazilet Partilerinde, İlçe Başkanlığı ve Milletvekili adaylığı gibi görevler üstlendi.

Ak Parti’nin kuruluş çalışmalarına katıldı, kurucu il başkanı olarak Mardin İl Teşkilatını kurdu. 2002 seçimlerinde   Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Mardin Milletvekili olarak Parlamentoya girdi.  Dışişleri Komisyon Üyeliği yaptı.

Milletvekilliğinin sona erdiği 2007 yılından beri, sivil toplum kuruluşlarının çatısı altında, Bölge sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların içerisinde yer aldı

Marev (Mardin Eğitim Vakfı) onur üyeliği, Marsev Vakfı Kurucu Mütevelli Heyet Üyeliği, Dakav (Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Vakfı) Danışma Kurulu Üyeliği, Yaşama Dokunanlar Platformu Yüksek İstişare Kurul Başkanlığı, Güneydoğum Derneği Başkan Yardımcılığı, İnsanım-Der Kurucu Başkanlığı gibi görevler yürütmektedir.

2007 yılından beri, Başkan yardımcısı olduğu “Güneydoğum Derneği”nin çatısı altında, GAP Projesi kapsamındaki dokuz il ve ilçeleri ile Antalya, İstanbul, Adıyaman  ve Ankara’da; Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ve dolayısıyla Türkiye’nin  temel sorunları olan İç Göç, Eğitim, Sağlık, Su ve Kuraklık, Sokak Çocukları, Erken Yaş Evliliği, Güneydoğuda Genç Kızların İntiharı, Hayvancılık, Göçerlerin Sosyal Haklara Erişimi, Şanlıurfadaki Mağara Besiciliği, Güneydoğu Sınır Mayınları, Karacadağ Göçerleri, Güneydoğu İllerinde Sürdürülebilir Kalkınma, Engellilerin Yaşam Kalitesi, Kadınların İş Hayatına Katılımı, Kalkınmanın önündeki engeller ve çözümler, Şiddet, Uyuşturucu, İstanbul’un Kayıp Çocukları, Toros Yörükleri, Deprem, Doğu ve Güneydoğu’nun Enerji Kaynakları, Suriye’li Sığınmacılar vs. gibi konuların  tartışılması ve bunlara çözümler üretilmesi için; Bölge Üniversiteleri, Kamu Kuruluşları, STK’lar, Yerel Yönetimler, Meslek Kuruluşları ve Siyasi Parti temsilcileri ile birlikte, Panel, sempozyum ve çalıştaylar düzenlenmesinde, konuşulanların raporlaştırılmasında, bir çoğunun kitaplaşmasında aktif rol oynadı.

Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında, İl Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.        

Evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.