GİRESUN

Ali TEMÜR

25 Mart 1964’te Giresun Lapa Köyü’nde doğdu. Babasının adı Hayati, annesinin adı Şaziye’ dir.

Giresun İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Metalürji Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Temürler Gıda Sanayii Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu ve yöneticiliğini yaptı.Fındık alım satımı inşaat sektöründe ticaretle uğraştı. 1993-1997 yılları arasında Refah Partisinde İl Başkanlığı yaptı. 1999 yılında Fazilet Partisi Giresun Belediye Başkan adayı oldu. Siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetici olarak görev üstlendi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22. ve 23.  Dönem Ak Parti Giresun Milletvekili olan TEMÜR,  Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu üyeliğine seçildi. KEİPA Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. Asriat Ankara Şubesi Kurucu Üyesi oldu. Ankara Ata sporları yöneticisi oldu. GDM Mühendislik Limited Şirketini kurdu ve yöneticiliğini yaptı. 28. Dönem Ak Parti Giresun vekili olan TEMÜR Afganistan Dostluk Grubu başkanı ve  28. Dönemde KİT Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Almanca ve Arapça bilen TEMÜR, evli ve 4 çocuk babasıdır.