İSTANBUL

Hurşit YILDIRIM

1974 yılında Yozgat’ta doğdu. İlkokulu Kırşehir’de, orta öğretimini Yozgat/Yerköy İmam Hatip Lisesinde tamamladı.1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İngilizce ve Arapça bilmektedir. Kadıköy’deki kurucusu olduğu Yıldırım Hukuk Bürosunda serbest avukatlık yapmış olup, evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

Refah Partisinde “sandık başkanlığı” ile siyasete adım atan Av. Hurşit YILDIRIM AK Parti de sırasıyla Kadıköy Seçim Kurulu Başkanlığı (2002) ,Kadıköy Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı (2002-2004), Siirt Pervari Seçim Koordinasyon Merkezi Sorumlusu (2003), Kadıköy Belediye Meclis Üyesi (2004-2009), Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2006-2009), Kadıköy İlçe Başkan Yardımcılığı ( Seçim İşleri Başkanı ve Tanıtım Medya Başkanı) (2007-2009), İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği (Seçim İşleri Komisyon Üyesi (2009-2010), İstanbul Anadolu Yakası Seçim İşleri ve Referandum Sorumlusu (2010), Kadıköy Ana Kademe İlçe Başkanlığı ( 2011-2014), 2014 Mart Yerel Seçimleri Kadıköy Belediye Başkan Adaylığı ( 2014), Kadıköy İlçe Başkanlığı (tekrar) 2014-2015), 7 Haziran Milletvekili Seçimleri İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı ( 2015), 1 Kasım 2015 Milletvekili Seçimlerinde “İstanbul Milletvekili” olarak seçilmiştir.

Öğrencilik yıllarından itibaren Ensar Vakfı, Milli Gençlik Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında yer aldı. İstanbul Yozgatlılar Derneği Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Çeşitli dönemlerde Çağrı ve Hukukun Üstünlüğü Platformu ile İstanbul Barosu seçimlerinde yönetim, denetim kurulu ve genel kurul delege üyelikleri için adaylıkları bulunmaktadır. Kadıköy İnsan Hakları Kurul üyeliği de yapmış olan Av. Hurşit Yıldırım, Hukukçular Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) üyesidir.

Av. Hurşit Yıldırım, futbol, voleybol ve yüzme spor dalları ile de ilgilenmektedir.  Hukukçu olmasının yanı sıra edebiyata yatkınlığı olan Yıldırım’ın çok sayıda şiir, köşe yazısı ve mesleki makaleleri bulunmaktadır. “Parlamenter Sistem Krizleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli” kitabının yazarıdır.