GAZİANTEP

Derya BAKBAK

1972’de Gaziantep’te doğmuştur. Gaziantep’te yaşamaktadır.

Ankara Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü ’nü bitirmiştir. Gaziantep Üniversitesi’nde Yüksek Lisansını ve Doktorasını tamamlamıştır. Yüksek Lisansını Asma Germe Yapılar/ Membran Yapılar; doktorasını Hareketli Yapılar Üzerine yapmıştır. "Mimarlık Bilim/Sanat" alanında Doçent unvanını almıştır. Gaziantep Üniversitesi’nde ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde öğretim üyeliği, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Mimarlık Bölüm Başkanlığı yapmıştır.

24. ve 27. Dönem AK Parti Gaziantep Milletvekilliği yapmıştır. Bu dönemlerde; TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyeliği, Kadına Karşı Şiddet Araştırma Komisyonu Üyeliğinde görev almıştır.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda, Başta Kız Çocukları Olmak Üzere Gençlerin Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmüştür ve bu alanda TBMM raporu yayınlamıştır. Ayrıca Dışişleri Komisyon Üyeliğinde bulunmuştur. Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Parlamenterler Asamblesi’nde (GDAÜPA) TBMM Başkan Vekili olarak aktif olarak görev almıştır. Deprem Araştırma Komisyon üyesi olarak çalışmıştır.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı, MYK, MKYK’sında görev almıştır. Meclis Koordinatörlüğü görevini yürütmüştür. Kadın Siyaset Akademisi’nde eğitimler vermiştir. STK üyeliklerinde yer almıştır. Mimarlık alanında yapısal, tasarım ve sosyal projeler yapmıştır. Pek çok alanda makaleleri bulunmaktadır. Nötrosofik Kümeler üzerine Uluslararası ödüle layık görülmüştür. Mimarlık alanında patenti bulunmaktadır.

İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.