KAHRAMANMARAŞ

Mehmet Cihat SEZAL

8 Mayıs 1980 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Mehmet Cihat SEZAL,ilkokulu Atatürk İlköğretim Okulunda,ortaokulu Kahramanmaraş Ortaokulunda okuduktan sonra lise öğrenimine Fatih Lisesi’nde devam etti.Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İşletme Fakültesinden 2002 yılında mezun oldu.Kamu Yönetimi Yüksek Lisansını ise 2013 yılında tamamladı. 2004 yılında Ak Parti Gençlik Kollarında başkan yardımcılığı ile siyasi hayata adım atan Sezal,2009-2012 yılları arasında il yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.Yine 2014 yılında il yönetim kurulu üyeliği ve 12 Şubat İlçe Koordinatörlüğü görevlerine getirilen Sezal ,Ak Parti Siyaset Akademisi Genel Siyaset programını da başarıyla tamamladı. İş hayatına 2002 yılında Kipaş Holding’te yönetici yardımcısı olarak başlayan Mehmet Cihat Sezal,2004 yılında kendi şirketini kurarak sigorta sektöründe faaliyet göstermeye başladı ve birkaç sene içerisinde bağlı bulunduğu şirkette Türkiye Birinciliği Ödülünü almayı başardı. 19 Ocak 2013 yılında KASİAD Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçilen Sezal, halen KASİAD ‘ta başkan vekilliği görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Sezal , halen Kahramanmaraş’ta ikamet etmektedir.