KONYA

Tahir AKYÜREK

Konya / Derebucak – 1959 Kadir, Ayşe

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Kamu avukatı ve serbest avukat olarak çalıştı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Fazilet Partisi ve Saadet Partisi il başkanlığı| yaptı. 2004-2018 yılları arasında üç dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. Aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı, (UCLG) Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Türkiye Ulusal Heyeti Üyeliği, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (Organization Of Islamic Capitals and Cities- OICC)

Yönetim Kurulu Üyeliği, Uluslararası Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities- LHC) Yönetim Kurulu Üyeliği, İpekyolu Şehirleri Birliği Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı, görevlerinde bulundu. 27.Dönemde Konya Milletvekili seçildi. Ak Parti MKYK üyesi ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Çevre Komisyonu üyesidir.

Akyürek, evli ve 3 çocuk babasıdır.