MANİSA

Mehmet Ali ÖZKAN

1 Temmuz 1971’de Manisa Soma ilçesinde doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Akile’dir.

1989 yılında Manisa İmam Hatip Lisesi’nden, 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Soma’da serbest avukatlık yapmaya başladı.

1993-1995 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Soma Şubesi’nde yöneticilik, 1995-2001 yılları arasında Refah Partisi ve Fazilet Partisi Soma İlçe Teşkilatında yönetim kurulu üyeliği, 2004-2005 yılları arasında Somaspor Kulübünde yönetim kurulu üyeliği, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Soma Belediye Meclisi üyeliğine görevlerinde bulundu. Belediye meclis üyeliği sırasında beş yıl boyunca Soma Belediye Encümeni üyeliği ve iki yıl süreyle Belediye Meclisi Denetim Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Çeşitli zamanlarda ise Soma Belediye Başkan Vekilliği görevinde bulundu. 2009 - 2015 yılları arasında AK Parti Soma İlçe Başkanlığı görevini başarı ile yürüttü. Türk Kızılayı Soma Şubesi, Soma Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ensar Vakfı Soma şubesi gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldı.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerde  27. Dönem Ak Parti Manisa Milletvekili olarak seçildi.

Özkan, Evli ve iki çocuk babasıdır.