BURSA

Ayhan SALMAN

27 Ekim 1969 Yılında Bursa doğumlu.

İnegöl İmam Hatip Lisesinin ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirmiştir.

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren Hadim Şirketler Grubu’nun kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, MÜSİAD Şube Başkan Yardımcılığı, Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Perakendeciler (Per-Der) Derneği gibi bir çok sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllardır çeşitli görevlerde bulunmuştur.

2005 yılı AK PARTİ 2.Olağan İlçe Kongresinde AK PARTİ İnegöl İlçe Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiş ve 2012 Yılı Olağan Kongresine kadar 2 dönem bu görevde bulunmuştur.

2012-2015 yılları arasında AK PARTİ Bursa İl Yönetiminde, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK PARTİ Bursa Milletvekili Aday Adaylığında bulunmuştur. 2017 yılı Ağustos ayında AK PARTİ Bursa İl Başkanı olarak görevlendirilerek, 2018 yılı Şubat ayında gerçekleşen 6.Olağan Bursa İl Kongresinde İl Başkanı olarak seçilmiştir.

2021 yılı Şubat ayındaki 7.Olağan Kongre sürecine kadar 3,5 yıl AK PARTİ Bursa İl Başkanı olarak görev yapmıştır. Aynı kongrede AK PARTİ Genel Merkez MKYK üyeliğine atanarak bu görevini halen sürdürmektedir.

14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde 28.Dönem Bursa Milletvekili olarak seçilmiştir. Aynı zamanda TBMM Milli Savunma Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyesi olarak görev yapmaktadır. Salman evli ve 3 kız babasıdır.