GAZİANTEP

İrfan ÇELİKASLAN

1965 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde doğdu, ailesinin Gaziantep’e göç etmesi nedeniyle 1980 yılından beri Gaziantep’te ikamet etmektedir.

İlkokulu Şanlıurfa Suruç’ta, Ortaokulu Gaziantep Gazi Ortaokulunda, Lise eğitimini Gaziantep Lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi üzerine yüksek lisans yaptı.

Ticari hayatına kardeşleriyle birlikte, baba mesleği olan Oto Yedek Parça Pazarlama ve Tekstil alanlarında devam etmektedir. Her iki şirkette yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlanmaktadır.

Aktif olarak siyasete 1987 yılında Refah Partisinde başladı. Ancak  ailede siyaset başlangıcı 1969 Yılında kurulan Milli Nizam Partisine kadar uzanmaktadır. Başta Merhum dedesi, merhum babası ve merhum amcası olmak üzere ailenin birçok ferdi başta Milli Nizam Partisi olmak üzere, Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev yapmış,  İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelikleri gibi görevlerde bulunmuşlardır.

1987-1992 Yılları arasında Refah Partisi Gaziantep İl Gençlik Kolları, 1992-1994 Yılları arasında Gaziantep,Şahinbey İlçe Teşkilatı Eğitim İşleri Başkanlığı, 1994-1998 Yılları arasında Refah Partisi Gaziantep İl Teşkilatı İl Sekreterliği, 1998-2001 Yılları arasında Fazilet Partisi Gaziantep İl Teşkilatı Kurucusu , İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı, 2001-2002 Yıllarında Saadet Partisi Gaziantep kurucu İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2003 Yılından beri siyaset hayatına Ak Parti saflarında devam etmektedir.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan XXVIII.Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Partiden Gaziantep Milletvekili seçildi.

İyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir, evli ve beş çocuk babasıdır.