1973 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 10 çocuklu bir ailenin ferdi olarak dünyaya geldi. İlkokulu Oluktaş İlkokulu’nda, Ortaöğrenimini  Şarkışla İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılından itibaren İstanbul, Bakırköy'deki Arifan

1 Eylül 1968’de Malatya’da doğdu. Baba adı Şemsettin, anne adı Hanım’dır. İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur. 26. Ve 28. dönem İstanbul 1. bölgeden milletvekili seçilen Ekinci, 26. dönem TBMM Dışişleri Komisyon üyeliği, Bayındırlık

1978 Trabzon, Of doğumlu olan Bayram ŞENOCAK 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede İşletme Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2003 yılında askerlik görevini ifa ettikten sonra çalışma hayatına atılan ŞENOCAK,

Behiye Eker,1979 Yılında Mersin / Tarsus’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Tarsus’ta tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden iyi derece ile mezun olmuştur. EKER, Akademik çalışmalarını ara vermeden sürdürerek İşletme yönetimi alanında tezli olarak yüksek lisansını tamamla

Büşra Paker, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. 2004’te Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü’nden “Kalite Yönetimi” konulu teziyle mezun oldu. Ardından Bilgi Üniversitesi’nde “How Brand Knowledge Influences Consumers’ Purchase Intention” teziyle MBA programını tamamladı. 2005-

Mardin – 1970, Mehmet Edip, Fatma. Öğretim Üyesi, Hukukçu; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim gördükten sonra ABD’de Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Stanford Üniversitesi Hukuk Fakültesinden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı ve öğretim üyesi

İşletme ve finans uzmanı. Galatasaray Lisesi’nde eğitimini tamamlamasının ardından İngiltere London Metropolitan Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Uzun süre bankacılık sektöründe faaliyet gösterdi. 2013 yılından bu yana özel bir şirkette üst düzey yönetici ve yönetim kurulu üyeliği görevin

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. İngiltere'de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisans eğitimi alan Kandemir, sonrasında University of London/King's College Ortadoğu Araştırmaları bölümünde ikinci yüksek lisansını yaptı. Ayrıca

11 Temmuz 1968’de Malatya Darende’de doğdu. Baba adı Mehmet, anne adı Hatice’dir. İktisatçı, İş Adamı; Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdi. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevler alarak sosyal ve ekonomik çalışmalar yaptı. Fazilet Partisi Zeytinburnu İlçe Belediye Meclis Üyeliği, Grup

1982 yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Türkiye ve Amerika’da, fakülte eğitimini 2006 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Mezuniyetinin ardından Columbia Üniversitesi’ne kabul edildi. 2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kalp ve Damar

1967 yılında Giresun/Bulancak’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Piraziz’de tamamladı. İş ve öğrenim hayatını sürdürmek üzere İstanbul’a giden Hasan Turan, İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim dalı, Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisa

Hulusi Şentürk, 1963'de İstanbul'da doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Sultan'dır. İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Mühendisliği bölümünü bitirdi.

1996 yılına kadar ailesine ait mermer işletmesini yönetti. 1996-2005 yılları arasında Pendik Belediyesinde Müdürlük, Başkan Danışmanlığı ve B

25 Aralık 1959 yılında Sivas/Koyulhisar’da dünyaya geldi. Baba adı Dursun anne adı Dudu’dur. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nü bitirdi. Siyasete yakın ilgi duyan Erdem, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti’de önemli görevlerde rol aldı, siyasetin hemen hemen her kademesinde görev

Aslen Kayserili olup, 1978 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu Fatih İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Amerika’da Kent State University’de Ceza Hukuku alanında ve İngiltere’de University of K

1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı.1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı

Diyarbakır / Dicle - 1959, Mehmet, Şerife. Kahramanmaraş’ta Orta ve Lise öğrenimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Ana Bilim Dalı Kent Çalışmaları ve Yönetimi yüksek lisans programını tam

Mustafa Hulki Cevizoğlu, 01 Mayıs 1958’de Tirebolu’da doğdu. Baba adı Avni, anne adı Emine’dir.  Akademisyen (Doç. Dr. Dr.), Gazeteci; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni (Mülkiye) bitirdi. Ankara Üniversitesi’nde İşletme alanında (tez konusu “Özelleştirme”), Arel Üniversitesi’nde Sosy

1973 yılında Rize’de doğdu.   Lise eğitimini Çamlıca Kız Lisesinde tamamladı. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık fakültesinden mezun oldu. Ardından 2007’de ABD’de Indiana Üniversitesinde Halk Sağlığı alanında yüksek lisansını tamamladı. Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Halk Sağlığı al

5 Şubat 1980 yılında İstanbul'da doğdu. 1998'de Acıbadem Özel Doğuş Lisesi'nden, 2002 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2009'da Uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı. Üniversitede öğrenciyken

Numan Kurtulmuş, 1959’ da Ordu, Ünye’de doğdu. Ülkemizin tanınmış âlimlerinden Cumhuriyet Dönemi’nde Latin harfleriyle yazılmış ilk ilmihal kitaplarından “Âmentü Şerhi”nin müellifi, İstiklal Savaşı gazilerinden merhum Binbaşı Numan Kurtulmuş’un torunu, birçok vakıf ve hayır kurumunun öncülerinden me

1973 yılında Tokat’ta doğdu.

İlk ve orta eğitimini Tokat’ta tamamladıktan sonra yüksek öğretimine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam etti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu.

2001 yılından itibaren serbest Avukat olarak çalıştı. Uluslarara

Oğuz Üçüncü, aslen Ordu Kumrulu ailenin çocuğu olarak 1969 yılında Almanya'nın Hamm kentinde dünyaya geldi. Baba adı Mazhar, anne adı Hatice’dir. Liseyi Hamm'da, üniversiteyi Dortmund'da bitirdi.

Üçüncü, 1994'de makine mühendisi oldu. 1996 yılından 2014 yılına kadar serbest meslek sahibi o

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı. Serbest avukat olarak çalıştı. Medya alanında çalışmalar ve televizyon programları yaptı. 2003 yılında AK Parti İstanbul İl Yönet

1981 Kastamonu doğumludur. 2003 İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Bremen Üniversitesi'nde Avrupa Birliği Hukuku'nda yüksek lisansını ve yine aynı üniversitede Avrupa Birliği ve Türkiye'de Kamu Özel Ortaklıkları Hukuku'nda doktorasını tamamladı. 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştiri

1996 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi öğretmenlik bölümünden onur derecesiyle mezun olmuş sonrasında ise İstanbul Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde eğitim görmüştür. Yüksek lisans düzeyinde öncesinde SOAS, Londra Üniversitesi’nden küresel diplomasi al

14 Aralık 1983’te İstanbul’da doğdu. Baba adı Muammer, anne adı Sema’dır. Baba tarafından Erzincan Kemaliye, anne tarafından İstanbul Çatalca Yalıköylü, Rumeli mübadili bir ailenin torunudur. Lise öğrenimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde, lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İliş

15 Ağustos 1986’da İstanbul’da doğdu. Antalya, Alanyalıdır. İstanbul 2 Nolu Barosu’na kayıtlı avukattır. 25, 26 ve 27. Dönem AK Parti Antalya Milletvekili, 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekilidir.  2004 senesinde Üsküdar Amerikan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2007 yılında İngiltere’de

1 Nisan 1974 'de Erzincan Refahiye'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisansını yaptı. ERSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Refahiye Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Ü

1976 yılında İstanbul’un Kurtuluş semtinde doğdu. Ailesi çok eskilere dayanan Malatya’ nın Arapgir ilçesindendir.  1993-1999 yılları arasında İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimi,  1999-2004 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı İhtisası yaptı. 2003 yı

21 Kasım 1969'da İstanbul'da doğdu. Baba adı Hasan, anne adı Servet'tir. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi ve sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi kurdu. İstanbul İl Gençlik Kollarında siyasete başladı. Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, İstanbul İl Başkanlığı görev

Iğdır/Tuzluca-1950, Yusuf Ziya, Nazlı. Gemi İnşa ve Makine Yüksek Mühendisi; 1973 yılında İTÜ Makine Fakültesi Gemi İnşa Bölümünü bitirdi. 1974-75 yıllarında askerlik görevini deniz astsubayı olarak Gölcük Askeri Tersanesinde yaptı. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsünü bitirdi. 1973-19

Şengül Karslı, Erzurum'un Pasinler ilçesinde dünyaya gelmiş olup İstanbul'da büyümüştür. Şengül Karslı, hukuk alanındaki yetkinliklerini geliştirmek için sürekli eğitimler alarak ve çeşitli raporlar hazırlayarak sektörde öncü olmaya devam etmiştir. İstanbul'da yaşayan ve çalışan bir kadın olarak, eğ

1977 yılında İstanbul’da doğdu.  1994 Kadıköy İmam Hatip Lisesi’ni birincilikle bitirerek, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya bölümüne girdi ve 1999 yılında mezun oldu. Üniversite mezuniyeti sonrası eğitimine devam etmek üzere ABD’ye gitti. 2001 yılında Roch

1965 yılında Konya’da doğdu. Baba adı Mevlüt anne adı Fahriye'dir. Tıp Doktoru; İlk, orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladı. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1997 yılında Haseki Eğitim Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığını tamamladı. 1997-2010 yıl

26 Mayıs 1979 da İstanbul’da doğdu. Baba adı Mustafa, Anne adı Hatice’dir.  İşletme Mezunu, Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ ni bitirdi. Üniversite eğitimi sonrasında Aile Şirketinde yönetici olarak çalıştı, daha sonra kendi şirketini kurarak iş hayatına devam etti.

1 Temmuz 1974’te Şanlıurfa Siverek’te doğdu. Psikolog, Aile Danışmanı ve Sosyal Arabulucudur. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdi. Pedagoji ve Uygulamalı Psikoloji Eğitimlerinin yanı sıra ODTÜ Aile Terapistliği, Yıldız Teknik Üniversitesi Aile Danışmanlığı, Altınbaş Üniversitesi Duygusal

21 Mayıs 1970’de Adana’da doğdu. Baba adı hacı, anne adı Nigar’dır. Besteci (kompozitör), müzisyen ve sanatçıdır. İ.T.Ü Türk Musikisi devlet Konservatuarı Temel Bilimler Mezunudur. Aynı üniversitenin sosyal bilimler Enstitüsü’nden Halk Müziği mezunu olarak ‘’Modernizmin Halk Müziğine  etkileri ‘’ ba

1974 yılında Almanya’nın Herne şehrinde doğdu.

1998 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Londra University of Wales İşletme Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı.

2004 – 2014 yılları arasında kurucu üyesi olduğu Avrupalı Türk Demokratla