Eğitim: 1964-1969: İzmir Karşıyaka, Fevzi Paşa İlkokulu 1969-1971 :İzmir Özel Erdem Koleji (Ortaokul) 1971-1975 : Nazilli Lisesi 1975-1978 :Ankara Üniversitesi, Fizik Lisans 1978-1980 :Nazilli Eğitim Enstitüsü  Matematik Bölümü mezunu. Yabancı Dil Ve Bilgisayar  :

1969 Söke doğumlu. İlköğretim ve lise eğitimini Söke'de aldı. Adnan Menderes Üniversitesi Yerel Yönetimler mezunu. Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme bölümünde öğrenimine devam etmekte. Söke uzun çarşıda esnaf olan babası Abdullah Yavu

1965 yılında Aydın’ın Çine ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Müfettiş Yardımcısı olarak Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğünde çalışma hayatına başladı. Halk Bankasında Müfettişlik, Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı ve 2002-2015 yılları arasında Kredi, Bütçe,

1963 Umurlu Doğumluyum Evliyim 2 Çocuk babasıyım Eşim Eczacılık yapmakta 2007 yılından beri Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Başkanlığım devam etmektedir.2009 yılından itibaren Umurlu Belediye Başkanlığı yaptım. Şu anda AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım.